בעקבות אירועי ה-7 באוקטובר, העולם היהודי חווה טלטלה עמוקה שהשפיעה על כל היבט בחיינו – אישי, קהילתי, לאומי, בישראל וברחבי הגלובוס.
בתי הספר היהודיים ברחבי העולם נדרשו להסתגל למצב שלא חוו קודם לכן, הדורשים חשיבה מחודשת על הנחות קודמות בתחומים מגוונים, החל מחינוך ישראלי ועד אימון לבריאות וחוסן. כעת, יותר מתמיד, עלינו לבחון מחדש את סדרי העדיפויות שלנו ולהרהר במה שהכי נחוץ בשעה זו.
ספר זה הוא ניסיון לעודד דיון רציני על האופן שבו משפיעים אירועי השנה החולפת על החינוך היהודי הפורמלי בבתי הספר ברחבי העולם. הספר הוא תוצאה של משלחת לישראל של מנהיגים חינוכיים יהודים. משימה זו התאפשרה באמצעות שותפות בין UnitEd והמשרד לענייני תפוצות ומלחמה באנטישמיות, מחלקת החינוך של ההסתדרות הציונית, קרן פינקוס ומרכז קורת.
הספר מבקש לספק תובנות ונקודות מבט שיעזרו להנחות את החינוך היהודי בשנים הקרובות, ומציע נקודות למחשבה על האופן בו התחום יכול להסתגל אל מול אתגרים חדשים. הוא מכיל נתונים עדכניים ומחקרים בתחום, כמו גם קטעי מחשבה והרהורים, הלוכדים את הרגע הזה בהיסטוריה היהודית.
המטרה שלנו היא לקדם את ההבנה של המצב הנוכחי של החינוך היהודי הפורמלי ברחבי העולם ולהבין כיצד הוא יכול להישאר בעל חוסן והשפעה בתקופות סוערות אלה.